mamaplus

Cum să arăți bine chiar dacă nu ai dormit suficient. 9 sfaturi bune de urmat

-
//
03.12.2020

Lipsa unui program regulat de somn te poate face să te simți letargică și se observă și în felul în care arăți.  Aceste sfaturi te vor ajuta să scapi de cearcănele din jurul ochilor și îi vor da o strălucire sănătoasă feței tale.

1. Cafeina este cel mai bun aliat al tău

Cafeina îți poate netezi pielea din jurul ochilor. O cremă de ochi eficientă, care conține cafeină, îți va înlătura pungile de sub ochi care dau de veste lumii că ești în urmă cu orele de somn!

2. Folosește o cremă de noapte foarte hidratantă

Nopțile nedormite îți pot deshidrata pielea, lăsând liniile fine la vedere atunci când aplici machiajul. Înainte de o noapte lungă petrecută cu prietenii, aplică o cremă hidratantă de noapte. Poți aplica un strat subțire de cremă și dimineața, înainte să te machiezi.

3. Trebuie să faci cearcănele să dispară

Un anticearcăn bun va neutraliza cearcănele de sub ochi. Culorile opuse se anulează – dacă cearcănele tale sunt de culoare albăstruie, folosește un corector în tonuri portocalii, iar pentru pielea deschisă la culoare, folosește tonuri de piersică. Aplică-l în forma unui triunghi întors, și folosește-ți degetele pentru a-l întinde bine.

4. Sprâncenele contează foarte mult

Sprâncenele îți definesc ochii, așa că ai mare grijă de ele! Folosește un creion special pentru a le contura, apoi aplică corector deasupra pleoapei. Folosește-ți degetele pentru a-l întinde până când ești mulțumită de efect.

5. Genele joacă și ele un rol foarte important

Genele lungi vor distrage atenția de la pungile care se formează sub ochi, iar ochii noștri vor părea mai mari. Folosește mascara, și aplic-o cu ajutorul unei pensule care îți va curba perfect fiecare geană!

6. Folosește un eyeliner maro în loc de clasicul negru

Eyeliner-ul maro nu va avea un impact atât de dur! Aplică-l cât mai aproape de rădăcina genelor, apoi folosește o pensulă pentru a estompa efectul.

7. Ai grijă la aplicarea blush-ului

După o noapte nedormită, avem un aspect foarte palid. Dacă aplicăm prea mult blush, putem arăta și mai rău. Un blush în culoarea piersicii este ideal pentru fețele palide, și va adăuga un plus de strălucire. Ai grijă să folosești o pensulă mai mare, pentru o distribuire mai subtilă!

8. Aplică rujul într-o nuanță mai închisă decât cea naturală

Nu folosi un ruj foarte evident atunci când tocmai ai petrecut o noapte! Optează pentru culori naturale, cu maxim câteva nuanțe mai închise decât cea a buzelor tale.

9. Folosește măști revitalizante pentru față

Ai putea să îți începi ziua aplicând o mască revitalizantă, iar dacă ești în întârziere, aplică două felii de castravete deasupra ochilor. Măștile pentru față îți vor îmbunătăți circulația sângelui, îți vor hidrata și curăța fața, și îți vor da o strălucire sănătoasă!