Îngrijirea mâinilor și a unghiilor este foarte importantă pentru orice femeie. Nu doar unghiile trebuie să arate frumos, ci pielea din jurul lor. Una dintre dintre cele des întâlnite probleme este cea a cuticulelor. Multe femei nu știu dacă să taie cuticulele sau doar să le împingă. Un singur truc simplu, care repetă în fiecare zi timp de o lună, te va scăpa garantat de cuticulele uscate și inestetice.

„Chiar este foarte simplă îngrijirea cuticulelor. Oricât de uscate ar fi din cauza faptului că le tăiem de foarte mulți ani sau din cauza faptului stăm foarte mult cu mana în apă, dacă reușim să le împingem zilnic cu un ulei de cuticule și cu un bețișor din lemn, dar împinse, vă garantez că într-o lună de zile veți uita că ați avut vreodată cuticule. Chiar merită încercat acest truc. Dacă doar aplicăm uleiul, arată foarte bine pe moment, sunt hidratate, nu mai par uscate, însă în timp se lipesc mai mult de unghie și va fi mai greu să le desprindem, să le îndepărtăm. Dacă le și împingem ușor, veți vedea că se subțiază pe zi ce trece și dispar.

Este ideal să folosim ulei de cuticule pentru că e special creat și gândit să ne ajute în acest sens, dar dacă nu avem la îndemână un ulei de măsline. Dacă nu avem bețișor, să împingem cu unghia de la cealaltă mână. Dar nu trebuie să treacă o zi fără să nu facem acest lucru. Fetele pe care le-am sfătuit au încercat, au făcut poze, iar rezultatele au fost chiar foarte bune,' a explicat Cătălina Stoica, nail expert.

De asemenea, Cătălina a explicat cum se curăță în mod corect oja cu glitter de pe unghii.

„Dacă vrem să curățăm oja cu glitter mai ușor, trebuie să aplicăm o bază înainte. Dacă nu avem baze, trebuie pur și simplu să ținem discheta cu acetonă mai mult pe unghie, cam 10 secunde. Dacă glitterul are particule mai mari și a stat acolo de două săptămâni atunci recomand să înfoliem cu folie de aluminiu discheta cu acetonă, pentru 2-3 minute, ca la îndepărtarea ojei semipermanente.

Pentru îngrijirea mâinilor, este ideal să facem o dată pe săptămână un scrub din Zaț de cafea și ulei de măsline sau de migdale, ce avem, apoi să aplicăm o cremă grasă, care să pătrundă bine în piele,' a adăugat Cătălina Stoica.