mamaplus

Olga Manciu, despre cum să-ți accepți corpul după naștere: „Stingeam lumina ca să nu mă vadă soțul, mă ascundeam după haine”

-
//
11.09.2019

Nașterea este cea mai complicată, dar și cea mai frumoasă experiență din viața unei femei. Despre acest proces a vorbit Olga Manciu, cea care a adus pe lume 3 băieței adorabili, pe cale naturală.

mamaplus

Invitată la o emisiune TV, Olga Manciu a dezvăluit detalii uimitoare din timpul celor două sarcini, dar și despre cât de mult a avut de suferit corpul ei după naștere.

„Mai rar li se spun lucrurilor pe nume. Mai des vedem poze și filmări cu femei super trase ca prin inel și evident că fiecare dintre noi când naște se gândește: „Eu tot așa voi fi!”. Și când nu ești, e grav din punct de vedere psihic, pentru starea morală, e grav pentru a înțelege că tu poți să te iubești așa. Exact cu 9 luni în urmă ai fost altfel, iar acum arăți cu totul altfel. Mi se face pielea de găină...”, spune Olga.

Extrem de curajoasă, tânăra mămică a învățat zi de zi că trebuie să se recupereze și să-și accepte corpul exact așa cum e, chiar dacă a avut nevoie de ceva timp pentru a depăși acea perioadă.

„A durat. Eu aveam 21 de ani, doi copii odată, ăsta a fost cel mai mare șoc. Apoi am fost nevoită să mă uit în oglindă în fiecare zi, să sting lumina ca să nu mă vadă soțul, să mă ascund după haine care semănau mai mult a niște haimanale. Sânii tot au avut de suferit. Din sâni frumoși și fermi au rămas niște bucăți de piele întinsă. În cazul meu, sânii s-au mărit cu 3 mărimi în timpul sarcinii. Laptele mi-a dispărut brusc într-o zi, la o lună jumătate. Eu nu pot schimba nimic. Bine, eu pot, dar trebuie o intervenție chirurgicală. Atunci nu eram pregătită, însă acum, dacă mi s-ar face așa o propunere, cu siguranță aș accepta-o.”, mărturisește ea.

Într-o postare pe contul său de Instagram, Olga a publicat o fotografie cu corpul ei după cele două nașteri prin care a trecut, iar unii oameni însă n-au ezitat să o critice.

Cu toate acestea, femeia îndeamnă toate mămicile să-și iubească trupul așa cum este el, cu piele întinsă și vergeturi. Olga este fericită și consideră că, aducând pe lume trei copii, și-a îndeplinit rolul pe acest pământ.

„După a treia naștere, situația s-a ameliorat. Eu am și pătrățele acum, doar că iarăși rămâne acel surplus de piele cu care eu deja m-am obișnuit, pe care eu îl iubesc și pe care-l numim „căsuța copiilor”.”, afirmă Olga.

Gemenii și mezinul familiei au învățat-o pe Olga cum e să împarți dragostea la trei. Deși a avut două nașteri complicate, tânăra mamă este convinsă că însuși acest proces este unul frumos, iar sentimentele materne sunt unice.

Sursa: MamaPlus.MD