mamaplus

Jurnalista Olea Busuioc, despre sarcina oprită în evoluție și curajul de a merge mai departe

-
//
25.05.2020

Chiar dacă drumul spre marea bucurie de a avea un copilaș nu-i întotdeauna luminos, prezentatoarea TV și bloggerița Olea Busuioc spune că dragostea și armonia în familie sunt foarte importante pentru a trece de orice obstacol. Fiind părinții unui băiețel minunat, Olea și soțul ei și-au dorit mult al doilea copil. După o perioadă de încercări, tânăra mămică a aflat că este însărcinată. Fericirea ei însă nu a durat prea mult...

”Eram cei mai fericiți. Aflasem la 7 săptămâni de sarcină, tare emoționant a fost. Deși, parcă am mai trecut prin asta. După cam o săptămână, începusem să mă simt un pic altfel. Precizez, în sarcina cu David nu am avut niciun simptom și o fost o perioadă frumoasă. Un pic altfel, cum? Balonată, greață, nu puteam mânca și mereu vroiam să beau apă minerală, ceea ce până atunci nu o făceam. I-am comunicat medicului de familie, mi-a spus că asta e ok în sarcină. Zic, bine. Săptămânile treceau, și eu tot rău mă simțeam. Am dat vina pe sarcină. Burtica parcă prinsese un alt contur. Era pe la amiază.

Împlinisem fix 12 săptămâni când am observat niște eliminări maronii, fapt ce m-a pus în gardă... Dureri nu aveam, nu simțeam disconfort în burtă. Doar eliminări. Primul lucru ce am făcut, am anunțat soțul. Am așteptat când se va trezi David, să mergem la un ecograf. Precizez, era a doua zi de Paște. Și mai vesel era. S-a trezit copilul, ne-am îmbrăcat și am plecat la o clinică din apropiere. Era deja ora 17, dar ne-au primit de urgență.

Verdictul a venit că un fulger. Sarcină oprită în evoluție, la 7 săptămâni și 2 zile. Ce??? Am rămas cu gura căscată. M-au învăluit lacrimile și de abia puteam să scot o vorbă. Ceea ce m-am șocat au fost vorbele medicului: ,,Ai avut mare noroc,puteai să nu mai ajungi azi, aici”. Nu știam cum să îmi anunț soțul, nu știam eu cum să reacționez. Vă închipuiți câte luni am avut un embrion mort în mine? Cât noroc trebuie să ai să nu mori?”, scrie Olea Busuioc pe blogul său.

mamaplus

După vestea cruntă pe care a primit-o în acea zi, femeia a fost supusă unei intervenții de urgență. A urmat un tratament, dar și o perioadă de reabilitare morală, iar sprijinul soțului său a fost cel mai prețios. Olea zice că era nespus de recunoscătoare pentru faptul că rămăsese în viață, iar în adâncul sufletului își dorea să o ia de la capăt...

”Îi mulțumesc și lui Dumnezeu că am scăpat cu bine, că nu am avut complicații, deși, embrionul deja era descompus. După o perioadă, parcă tot ne încerca gândul să mai avem un copil. Dar, odată cu trecerea timpului, totul era în zadar. Deja ne resemnasem că nu se primește, și mulțumim și de David. Până într-o zi, pe neașteptate, când am aflat că sunt însărcinată. De ce pe neașteptate, fiindcă nu speram la asta, trecuse mult timp și dacă sincer, nu mă simțeam bine. Credeam că sunt bolnavă de ceva... Deodată la ecograf am fost pentru alte probleme, unde am primit vestea cea mare. Însărcinată în 7 săptămâni și 2 zile.

Toată întâmplarea, m-a făcut să realizez un lucru. Nu se primește totul așa după cum tu dorești, dar după cum Dumnezeu crede de cuviință. Nu întotdeauna planurile noastre coincid cu ale lui.

Tare sper că povestea noastră va încuraja alte cupluri să nu renunțe la ideea de a avea un copil. Mai sper ca nicio femeie să nu trăiască coșmarul meu și fiecare cuplu să înfrunte problemele împreună. Această sarcină e o minune pentru noi, o binecuvântare pe care o iubim nespus. De aceea, credeți în Minuni.”

Cu siguranță că astfel de povești sunt menite să aducă acea doză de motivație necesară fiecărui cuplu care se află în situații similare. Și, până la urmă, cel care nu renunță – învinge!

mamaplus