mamaplus

Un medic rus îi îndeamnă pe oameni să nu consume prea multe mandarine. Care este motivul

0
//
08.12.2020

O duzină de mandarine, chiar și pentru un corp sănătos va fi „un exces” și ar putea duce la consecințe nedorite, anunță nutriționistul și gastroenterologul rus Ksenia Selezneva.

Medicul îi îndeamnă pe oameni să nu consume prea multe mandarine.

Specialistul a subliniat că acestea, consumate în exces pot provoca intoleranță, dar pentru toți oamenii sănătoși o cantitate mică din acest produs în alimentație nu le va face niciun rău.

„Dacă mâncați două sau trei mandarine și în alte zile adăugați alte fructe - mere, banane, pere, atunci reducem riscurile de reacții nedorite la minimum. O duzină de mandarine, potrivit ei, chiar și pentru un corp sănătos va fi „un exces” și poate duce la consecințe nedorite”, a spus expertul.

Situația este similară cu un alt fruct obișnuit pentru masa festivă de Anul Nou - ananasul. Dacă este consumat moderat de persoanele fără alergii, acest fruct va fi foarte util deoarece, datorită enzimelor pe care le conține, contribuie la o mai bună asimilare a alimentelor, a subliniat Selezneva. De asemenea, medicii recomandă includerea creveților în meniul de Anul Nou, acesta este un produs bogat în proteine.