mamaplus

Tot ce mâncăm se vede la exterior! Care sunt alimentele esențiale pentru o piele sănătoasă

0
//
30.07.2020

Ştim deja că tot ce mâncăm se vede de fapt la exterior. Sănătatea părului și a pielii sunt extrem de importante, mai ales vara, așa că astăzi aflăm ce avem de făcut pentru a ne fi bine. Expertul în boli metabolice și nutriție Simona Carniciu explică de ce colonul joacă un rol extrem de important în sănătatea pielii, dar și de ce vitamine avem nevoie în această perioadă.

„Pentru piele, protecția solară este vitală pentru că razele solare nu mai sunt ce erau acum 50 de ani, sunt mai nocive şi trebuie să avem foarte mare grijă la hidratare, pe perioada verii. De fiecare dată când organismul cere şi ne este sete, trebui să îi dăm apă. Dar, apa ca să hidrateze corect, nu trebuie să fie la o temperatură scăzută, ci la temperatura camerei”, a spus medicul Simona Carniciu.

Medicul explică faptul că e mai bine să bem apa la o temperatură uşor mai crescută decât scăzută. Şi motivează acest lucru printr-un simplu principiu de fizică: atunci când apa este mai rece, intră în celulă mult mai repede şi, astfel, putem să ne hidratăm mai uşor, precizează dr. Carniciu. Astfel, spune ea, senzația de sete o să dispară mult mai repede, pentru că suntem hidratați.

Sucurile de legume, secretul verii

Tot pentru sănătatea pielii, avem nevoie şi de uleiuri bune, acizi graşi cu omega 3, pe care în găsim în peşte, în fructe de mare, avocado. În plus, acest fruct are şi o combinație sănătoasă de grăsimi care sunt extrem de benefice pentru piele.

„Fructele sunt foarte importante pentru că au vitaminele C, E şi A, bune pentru sănătatea pielii. Să vă spun un mic secret: ca să ajungem să consumăm aceste cantități de vitamine mai repede, am putea să încercăm sucurile de legume, mai puțin de fructe”, a recomandat dr. Simona Carniciu.