mamaplus

Tinerețe fără bătrânețe. Top 8 alimente anti-aging

0
//
02.03.2021

Probabil că fiecare persoană își dorește să rămână tânără și sănătoasă cât mai mult timp. Dacă crezi că cea mai bună soluție în acest sens e să investești în tot felul de produse cosemtice sau în intervenții estetice, să știi că există o altă metodă mult mai accesibilă și mai eficientă.

Nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm. Într-adevăr, alimentația noastră ne influențează foarte mult nu doar modul în care ne simțim, ci și felul în care arătăm.

Iată un top 8 alimente care ajută să te menții tânăr:

Peștele gras
Somonul, sardinele, tonul sau orice alt peşte gras – fie că este proaspăt, afumat, în conservă sau marinat, peştele gras trebuie să fie prezent în alimentație de minim două ori pe săptămână. Pe lângă acizii graşi esențiali omega-3, peştele gras conține fier, calciu, fosfor, potasiu, Vitamina D şi E, adică substanțe capabile să neutralizeze radicalii liberi din organism.
Acizii graşi esențiali joacă un rol fundamental în permeabilitatea membranelor celulare, lăsând nutrienții să intre şi substanțele toxice să iasă. În plus, contribuie la menținerea depozitelor de grăsime din piele, acel țesut adipos care îi dă elasticitate şi suplețe, protejând-o de apariția ridurilor.

Legumele cu frunze verzi
Toate legumele cu frunze verzi (spanacul, salată, rucola, varză, andive) – conțin cantități mari de Vitamina C şi fitonutrienți antioxidanți (betacaroten, flavonoide, isotriocianați). Conținutul crescut de minerale (calciu, potasiu, fier) alături de restul substanțelor benefice din aceste legume are efect de detoxifiere, stimulează funcționarea ficatului, splinei şi vezicii biliare, neutralizează pH-ul acid din organism şi stabilizează structura ADN-ului celular.

Ardeiul
Indiferent dacă este roşu sau verde, un ardei gras acoperă necesarul zilnic de Vitamina C. Totodată, ardeii conțin o mulțime de substanțe antioxidante: beta- şi alfa-caroten, acizi fenolici, steroli vegetali, precursori de Vitamina D. Luteina şi zeaxantina sunt doi fitonutrienți care previn îmbătrânirea retinei şi scăderea acuității vizuale cauzată de înaintarea în vârstă.

Fructele de pădure
Fructele de pădure ar trebui și ele să fie incluse în meniul tău zilnic. Acestea conțin o cantitate mare de Vitamina C și o mulțime de fitonutrienți capabili să prevină formarea substanțelor cancerigene şi a radicalilor liberi în organism.

Strugurii negri
Consumați cu tot cu coajă şi semințe, strugurii încetinesc îmbătrânirea, contribuie la menținerea supleții pielii şi cartilajelor, inhibă efectul nicotinei şi al altor produşi toxici, au rol detoxifiant şi curăță organismul (mai ales ficatul) de substanțele nocive rezultate din metabolism.

Roșiile
Roşiile sunt sursa cea mai important de licopen, un fitonutrient din familia carotenoizilor cu puteri antioxidante, de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii şi a acțiunii nocive a razelor ultraviolete. 

Ouăle
Încă un aliment anti-aging este oul. Pe lângă proteinele etalon cu toți aminoacizii esențiali, conține minerale (calciu, fier, seleniu) şi vitamine liposolubile (A, D, E) cu biodisponibilitate crescută şi absorbție rapidă în organism.

Semințele
Fie că îți plac semințele de floarea-soarelui sau de dovleac, susan ori in, toate sunt extrem de benefice pentru organismul tău. Dat fiind faptul că semințele conțin proteine, grăsimi nesaturate, minerale și vitamine, acestea te pot ajuta la menținerea sănătății și tinereții tale.