mamaplus

Șase motive să consumi mai des porumb dulce

-
//
25.01.2022

Porumbul dulce, cunoscut și sub numele de porumb zaharat, este o cereală anuală foarte apreciată pentru nutriție și sănătatea organismului, dacă este consumată corect și periodic. Culoarea boabelor diferă de la un galben deschis la diverse nuanțe aurii, în funcție de soi sau hibrizii de porumb. Față de porumbul furajer, știuletele este mai mic, iar bobul este de esență moale și dulce. Este tipul acela de porumb pe care îl cauți în supermarketuri și magazine, gata să fie consumat în diferite preparate sau garnituri.

Consumul optim de porumb dulce îți poate aduce numeroase beneficii pentru buna funcționare a organismului și menținerea stării de sănătate, după cum urmează:

  • Este bogat în antioxidanți care mențin celulele organismului sănătoase, fiind utili în prevenția apariției bolilor canceroase.
  • Conține vitamine din complexul B, inclusiv acid folic (B9), atât de vital sănătății inimii și circulației sângelui.
  • De asemenea, mai conține o sursă de criptoxantină care este transformată în Vitamina A de organism. Aceasta este importantă pentru multe procese vitale, precum asigurarea sănătății ochilor și a pielii.
  • Conține diverse minerale necesare organismului, precum calciu, potasiu sau fosfor.
  • Ajută la o bună funcționare a colonului, implicit la procesul de digestie datorită prezenței fibrelor.
  • Unele studii relevă că nutrienții și substanțele naturale din componența porumbului dulce pot ajuta la afecțiuni precum ulcer, gastrită, artrită, diverse infecții sau recuperare în urma răcelilor și gripelor, datorită antioxidanților și prezenței vitaminei A.

Cum să consumi porumbul dulce

Porumbul dulce îl vei găsi ușor în foarte multe magazine alimentare, cel mai adesea ambalat în conserve. Desigur, ideal este să îl consumi în stare proaspătă, dar asta se poate face doar în perioada de recoltare, adică vara. Porumbul dulce se mai poate păstra și în stare congelată sau poți alege să-ți faci propria rețetă de conservă la borcan.

După preferințe, acesta poate fi consumat în mai multe feluri de mâncare, fiert, copt, pe grătar sau la cuptor, precum și servit drept garnitură. În plus, porumbul dulce este benefic și în programele de dietă, având undeva la 85 de calorii la 100 de grame.