mamaplus

Persoanele care merg la culcare flămânde își pun în pericol sănătatea

-
//
02.03.2020

Foamea are un efect negativ asupra capacității de învățare și a muncii și poate provoca chiar depresie, spun cercetătorii. Mulți încă cred că a merge la culcare flămând este o idee bună, deoarece i-ar putea ajuta să slăbească. Știința îi contrazice și chiar a observat mai multe efecte secundare ale acestui obicei.

Vei rămâne surprins să afli de ce este rău să te culci înfometat! Iată câteva motive care te-ar putea face să te răzgândești pe viitor!

Vei pierde masă musculară.

Pentru cei care încearcă să câștige masă musculară, înfometarea este o alegere proastă, potrivit specialiștilor. S-ar putea să sari peste cină, dar ai nevoie de nutrienți pentru a transforma proteinele în mușchi. Este bine să îți suprimi poftele dar nu îți stresa corpul, deoarece întotdeauna îți va fi foame seara și noaptea.

Te poți îngrășa.

Studiile care spun că vei slăbi dacă mergi la somn flămând sunt destul de controversate. Dacă sari peste masa de seară, mâncarea va deveni de două ori mai tentantă și vei sări pe ea seara târziu. În acest caz, ai mai multe șanse să te îngrași. Afirmația că metabolismul nostru este mai lent noaptea este controversată și nu există dovezi care să o susțină.

Vei dormi mai prost.

Majoritatea dintre noi au experimentat aceast lucru dacă am mers flămânzi la somn. Stomacul mârâie și singurul gând care te macină toată noapte este cât mai e până la micul dejun. Vei avea nevoie de mult mai mult timp pentru a adormi, așa că dacă vrei să dormi bine, nu te înfometa, spun specialiștilor. Dacă ți-e foame, consumă un castravete și bea puțină apă.

Nu vei avea energie.

Dacă nu mănânci, nu vei avea combustibil pentru a fi activ în timpul zilei. Este foarte important să ne simțim bine dimineața, deoarece trebuie să mergem la muncă și creierul nostru trebuie să fie activ. Cercetătorii au observat că multe efecte secundare ale înfometării pot fi dăunătoare, precum oboseala și depresia.