mamaplus

Mănâncă isteţ şi scapă de problemele de sănătate

-
//
17.08.2019

O echipă de nutriționiști sud-africani a descoperit că secretul unei sănătăți de fier constă într-o alimentație corespunzătoare. O alimentație echilibrată, bazată pe mâncăruri bogate în minerale, antioxidanți și vitamine nu numai că ne ferește de boli, dar încetinește procesul de îmbătrânire. Cercetătorii africani au descoperit ce trebuie să consumăm pe perioada verii în funcție de afecțiunile care ne pândesc.

mamaplus

Pentru a lupta contra afecțiunilor cardiace este bine să optăm pentru mese mai puțin gustoase, adică fără sare sau cu un înlocuitor de sare: soia sau ulei de pește. Aceste ingrediente ne scapă de stres, ne feresc de cancerul la sân, afecțiuni cardiace și ale sistemului circulator.

Pentru a regla greutatea, este foarte important să bem 1-2 căni de ceai verde pe zi. Acesta grăbește metabolismul, asigură necesarul de antioxidanți și ajută la combaterea insomniilor.

Pentru a scăpa de riscul apariției osteoporozei și a problemelor legate de oase este vital să beți înainte de culcare o cană de lapte natural de vacă, oaie sau capră și să mâncați după cină: iaurt gras, brânză naturală (n.r. neprocesată), să mâncați semințe de susan, sardine, spanac și broccoli. Evitați consumul de alcool seara pentru că inhibă absorbția calciului în oase.

Pentru rejuvenarea pielii și întărirea unghiilor, este bine să începeți ziua cu o cană mare de ceai de rooibos, un bol cu cereale, pește fasole, ouă, nuci și afine. De-a lungul zilei, este bine să beți cel puțin șase pahare cu apă și să ”ciuguliți între mese” fructe proaspete și batoane de cereale.

Sursa