mamaplus

Cinci semne că pepenele galben este copt și dulce. Verificați înainte de a-l cumpăra

-
//
28.07.2022

Pepenele galben suculent, dulce și parfumat este cel mai bun desert într-o zi fierbinte de vară, mai ales că are o concentrație de 90% apă. Acest fruct sănătos potolește perfect foamea și conține multe vitamine. Printre nutrienții pe care-i conține, putem evidenția vitaminele A și E, care ajută persoanele care se confruntă cu pielea uscată. Tot pepenele galben acționează ca un laxativ, diuretic (ideal pentru a elimina toxinele din organism) și ajută la neutralizarea acidității din organism. Atunci când alegi pepenele galben, fii atentă la câteva detalii importante, pentru a te bucura de un gust cât mai proaspăt și dulce.

Există cinci semne distinctive care indică maturitatea pepenelui galben. Iată care sunt acestea: 

 • Examinează coaja. Un pepene copt și proaspăt nu trebuie să aibă crăpături, tăieturi sau pete pe coajă. Dacă coaja este deteriorată, atunci bacteriile periculoase pot pătrunde în pulpa pepenelui galben. Dacă sunt pete verzi, pepenele nu este copt, iar dacă sunt maro, fructul este copt. 
   
 • Apasă pe coajă. Când este presat, un pepene copt nu trebuie să fie prea tare sau prea moale. Fructul copt este ușor elastic, când este presat, iar când este lovit ușor trebuie să se audă o  bufnitură surdă.  
   
 • Miroase pepenele. Un pepene dulce și copt ar trebui să aibă o aromă plăcută de miere. Dacă fructul miroase a verdeață sau nu are deloc miros, atunci, cel mai probabil, este verde și nu e dulce.
   
 • Cântărește pepenele. Compară pepenii după greutate și cumpără-l pe cel mai greu. Un pepene copt și suculent va fi greu.
   
 • Uită-te la tulpină. Alege pepeni care au tulpina complet uscată. Aceasta înseamnă că pepenele este suficient de copt și are un gust dulce.

Ce pepeni galbeni să nu cumpărați

 • Nu lua pepeni galbeni, dacă se află în apropierea drumului. Pepenii galbeni absorb, ca un burete, praful și toxinele de pe drum.
 • Dacă mirosul este prea dulce și „greu”, pepenele galben este prea copt.
 • Nu cumpăra un pepene galben dacă scoate un sunet apos când este bătut. Un astfel de fruct este cel mai probabil verde și fără gust.
 • Nu cumpăra pepene galben feliat dacă este păstrat la temperatura camerei: se poate strica în câteva ore.