mamaplus

Cele mai dăunătoare alimente pentru stomac

0
//
12.01.2021

Când mâncăm, ne ghidăm în general după gusturi, fără să ne gândim și la sănătatea organismului. Există unele alimente care, pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de dăunătoare pentru stomac. Află în continuare care sunt acestea…

Carne procesată

Are foarte multe calorii și grăsimi saturate. Nu doar că se digeră greu, dar poate duce, în timp, la afecțiuni cardiace grave, printre care și accidentul vascular cerebral. Carnea procesată nu conține fibre, motiv pentru care nu ajută digestia și poate rămâne blocată în intestine.

Carnea grasă

Greu de digerat, carnea grasă consumată frecvent poate determina apariția bolilor de inimă, asociate în mod direct cu riscul de a face infarct. De aceea, este indicat să alegi o carne slabă şi să eviți mezelurile.

Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți suprasolicită stomacul, provocând reflux gastric și senzație de arsuri la nivel digestiv. Nutriționiștii sunt de părere că alimentele prăjite se aseamănă cu cele procesate prin faptul că sunt la fel de greu de digerat, din cauza conținutului ridicat de grăsimi. Cartofii prăjiți se încadrează în lista alimentelor nesănătoase, mai ales pentru copii.

Produse de patiserie

Prea mulți carbohidrați pot da peste cap echilibrul florei intestinale și pot declanșa inflamații la nivelul tractului digestiv. În produsele de pastiserie, există o mulțime de grăsimi nesănătoase și carbohidrați, iar gustul este dat de aditivii alimentari. Consumul lor pe o perioadă îndelungată poate duce la ulcer stomacal.

Alimente bogate în carbohidraţi

Alimentele cu un conținut ridicat de carbohidrați pot afecta serios sănătatea stomacului. De aceea, este important să le consumi în cantități moderate şi cât mai rar posibil. Pe lista celor mai dăunătoare dintre ele se clasează pâinea, chipsurile, pastele, cerealele, orezul alb şi covrigii.