mamaplus

Ce se întâmplă în oranismul tău dacă mănânci pomelo și cum să-l alegi pe cel mai proaspăt

0
//
21.01.2021

Pomelo este un fruct extrem de benefic pentru organism, iar unul dintre motivele pentru care l-am adăuga în coşul de cumpărături este acela că ajută în curele de slăbire, fiind şi un detoxifiant veritabil. Specialiştii în nutriţie spun că acest fruct este bogat în vitamine, minerale şi substanţe cu efect antioxidant, acţionând în acelaşi timp ca un energizant natural.

Bogat în vitamina A, C, D şi E, pomelo este foarte recomandat în lupta împotriva asteniei de primăvară şi a stării de oboseală, revigorând întreg corpul.

Beneficiile fructului pomelo nu se opresc aici, căci specialiştii spun că acesta poate preveni infecţiile urinare, datorită conţinutului bogat de vitamine. În plus, acest citric va creşte aciditatea din urină, fapt care va duce la eliminarea bacteriilor din interiorul tractului urinar.

Mai mult, pomelo este indicat şi în boli ale danturii. Consumul lui duce la prevenirea sângerării gingiilor şi protejează rădăcina dinţilor. Pentru că este bogat şi în potasiu, citricul reglează tensiunea arterială, menţinând inima sănătoasă. În plus, acesta poate preveni apariţia crampelor şi a cârceilor, dacă este mâncat în mod regulat.

Cum alegem un fruct proaspăt?

Coaja fructului de pomelo nu trebuie să fie moale, nu ar trebui să aibă pete, iar în momentul în care îl țineți în mână el trebuie să fie destul de greu, în comparație cu mărimea sa.