mamaplus

Ce înseamnă dacă vezi aceste linii pe carnea de pui. De ce nu trebuie să o consumi

-
//
10.10.2019

Carnea de pui se află în topul preferințelor culinare. În ultimii 30 de ani s-a înregistrat o creștere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Din acest motiv, cercetătorii au făcut numeroase analize pentru a determina ce tipuri de carne de pui sunt mai sănătoase. 

Potrivit „Compassion in World Farming”, carnea de pui crudă care prezintă linii albe pe ea nu este bună pentru consum. Asta arată că păsările nu s-au dezvoltat în condiții naturale, adică acei pui sunt modificați genetic ca să crească cât mai repede pentru a fi comercializați. 

În urma acestei modificări genetice, păsările au probleme cu dezvoltarea mușchiilor, iar principala urmare este apariția acestor linii albe pe piept.

Ce mai înseamnă dungile albe de pe piept?

O cercetare publicată în „Italian Journal of Animal Science” a scos la iveală faptul că din 285 de pui testați, 96% prezentau dungile albe pe piept. Acestea indică și faptul că acei pui conțin un procent foarte mare de grăsime și foarte puține proteine. Mai exact, conțin cu 224% mai multă grăsime decât cei crescuți în mod natural. 

mamaplus

De asemenea, mai trebuie știut și faptul că grăsinea cărnii trebuie să fie pe margine, și nu în centrul bucății.  

Conform unui alt studiu citat de „Poultry Hub”, un alt semn care arată că pasărea nu a fost crescută în condiții proprii este carnea prea tare, calitatea ei nutrițională fiind una scăzută. 

Sursa