mamaplus

Bei apă cu lămâie pentru a slăbi sau pentru că îți ajută rinichii? Un medic urolog explică

0
//
24.06.2020

Beau apă cu lămâie pentru că vreau să slăbesc sau pentru că îmi ajută rinichii. Dacă este așa sau nu, aflăm de la urologul Cristian Iatagan. Tot el explică cum ne poate îmbolnăvi deshidratarea, dar și câtă apă avem nevoie să consumăm zilnic. Pe de altă parte, nisip la rinichi avem cu toții, important este să nu-l lăsăm să se transforme în cunoscutele pietre la rinichi.

Mitul apei cu lămâie pare că începe să piardă teren. După ce specialiştii au spus că nu ajută la slăbit, acum medicii urologi explică faptul că important pentru organism este să consumăm suficientă apă pe tot parcursul zilei, fie că este sau nu cu lămâie.

„Cu siguranță, apa este foarte importantă pentru rinichi. Mai greu de spus dacă cu lămâie sau nu, prin gustul bun sau prin modificarea pH-ului, dar simplificând apa este foarte importantă pentru funcționarea normală a rinichilor şi pentru prevenirea formării de calculi. Cu sau fără lămâie e o chestiune de nuanță, ține de gust. Trebuie să bem suficientă apă de parcursul unei zile întregi”, a explicat medicul Cristian Iatagan.

De ce nu e bine să recuperăm seara apa nebăută ziua:

Întrebat ce înseamnă suficientă apă, medicul a explicat că cei doi litri pe zi sunt un reper foarte bun.

„În principiu, un om sănătos care bea de dimineață până seara doi litri de apă e bine. E de preferat să fie apă sau ceai, dar nu alte băuturi nocive”, a adăugat urologul.

Medicul recomandă să bem întotdeauna lichide atât cât simțim nevoia şi poate ceva în plus şi să nu aşteptăm să ajungem la senzația de sete.

„E o greşeală pe care o facem noi oamenii activi. Mulți uităm să bem lichide că muncim şi, atunci, bem seara, dar nu e bine. Apa trebuie băută pe parcursul zilei, pentru că deshidratarea nu poate fi recuperată cu doi litri băuți seara în trei ore”, atenționează doctorul.